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Developing a diet authentication system from the composition of milk and meat in sheep : a reviewPRACHE, S.Journal of Agricultural Science. 2007, Vol 145, pp 435-444, issn 0021-8596, 10 p., 5Article

Evolution de la bilirubinémie et de l'activité plasmatique de la γ-glutamyl transférase chez des agneaux infestés expérimentalement par Fasciola hepatica = Variation in plasma bilirubin and γ-glutamyl transferase activity in lambs experimentally infested with Fasciola hepaticaPRACHE, S; GALTIER, P.Reproduction, nutrition, développement (1980). 1990, Vol 30, pp s233-s234, issn 0181-1916, Suppl. 2Conference Paper

Evolution des teneurs du plasma et du lait de vache en β-carotène et autres composés d'intérêt nutritionnel lors d'un changement de régime (ensilage d'herbe puis foin) = Evolution in the concentration of plasma and milk in components having a nutritional interest, after a switch from a grass-silage diet to a hay diet in cowsNOZIERE, P; MARTIN, B; PETIT, M et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2004, pp 63-66, issn 1279-6530, isbn 2-84148-107-7, 1Vol, 4 p.Conference Paper

Persistence of carotenoid pigments in the blood of concentrate-finished grazing sheep: Its significance for the traceability of grass-feedingPRACHE, S; PRIOLO, A; GROLIER, P et al.Journal of animal science. 2003, Vol 81, Num 2, pp 360-367, issn 0021-8812, 8 p.Article

Fat spectro-colorimetric characteristics of lambs switched from a low to a high dietary carotenoid level for various durations before slaughterDE OLIVEIRA, L; CARVALHO, P. C. F; PRACHE, S et al.Meat science. 2012, Vol 92, Num 4, pp 644-650, issn 0309-1740, 7 p.Article

Reflectance spectrum of adipose tissue to trace grass feeding in sheep: Influence of measurement site and shrinkage time after slaughterPRIOLO, A; PRACHE, S; MICOL, D et al.Journal of animal science. 2002, Vol 80, Num 4, pp 886-891, issn 0021-8812Article

Ingestion de l'herbe par les ruminants au pâturage = Grass intake by grazing ruminantsDELAGARDE, R; PRACHE, S; D'HOUR, P et al.Fourrages (Versailles). 2001, Num 166, pp 189-212, issn 0429-2766Article

Selection and use of feeding sites and feeding stations by herbivores : a reviewROGUET, C; DUMONT, B; PRACHE, S et al.Annales de zootechnie. 1998, Vol 47, Num 4, pp 225-244, issn 0003-424XArticle

Utilisation d'un herbomètre à plateau pour estimer l'herbe disponible sur une prairie de fétuque élevée pâturée en continu par des ovins = The use of a rising-plate meter for estimating available grass on a tall fescue sward continuously grazed by sheepsPRACHE, S; DUBY, C; FROMENT, A et al.International grassland congress. 16. 1989, pp 1427-1428Conference Paper

Comparison of visible and near infrared reflectance spectroscopy to discriminate between pasture-fed and concentrate-fed lamb carcassesDIAN, P. H. M; ANDUEZA, D; JESTIN, M et al.Meat science. 2008, Vol 80, Num 4, pp 1157-1164, issn 0309-1740, 8 p.Article

A dose-response study relating the concentration of carotenoid pigments in blood and reflectance spectrum characteristics of fat to carotenoid intake level in sheepDIAN, P. H. M; CHAUVEAU-DURIOT, B; PRADO, I. N et al.Journal of animal science. 2007, Vol 85, Num 11, pp 3054-3061, issn 0021-8812, 8 p.Article

Indoor fattening of lambs raised on pasture: (1) Influence of stall finishing duration on lipid classes and fatty acids in the longissimus thoracis muscleAUROUSSEAU, B; BAUCHART, D; FAURE, X et al.Meat science. 2007, Vol 76, Num 2, pp 241-252, issn 0309-1740, 12 p.Article

Indoor fattening of lambs raised on pasture: 2. Influence of stall finishing duration on triglyceride and phospholipid fatty acids in the longissimus thoracis muscleAUROUSSEAU, B; BAUCHART, D; GALOT, A. L et al.Meat science. 2007, Vol 76, Num 3, pp 417-427, issn 0309-1740, 11 p.Article

Dose-dependent response of nitrogen stable isotope ratio to proportion of legumes in diet to authenticate lamb meat produced from legume-rich dietsDEVINCENZI, T; DELFOSSE, O; ANDUEZA, D et al.Food chemistry. 2014, Vol 152, pp 456-461, issn 0308-8146, 6 p.Article

Fat volatiles tracers of grass feeding in sheepPRIOLO, A; CORNU, A; PRACHE, S et al.Meat science. 2004, Vol 66, Num 2, pp 475-481, issn 0309-1740, 7 p.Article

Conception et objectifs d'une plate forme de recherche multidisciplinaire sur l'élevage biologique en production ovine allaitante = Multidisciplinary research on organic farming for meat sheep productionBENOIT, M; TOURNADRE, H; PETIT, M et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2002, pp 239-242, issn 1279-6530, isbn 2-84148-045-3, 4 p.Conference Paper

Plateforme INRA de recherches en production ovine allaitante AB: de l'étude de verrous techniques à la conception de systèmes d'élevage innovants = A multidisciplinary research program on organic sheep production: from studying technical lock-in to designing innovative farming systemsPRACHE, S; BENOIT, M; HOSTIOU, N et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2011, Num 18, pp 61-64, issn 1279-6530, isbn 978-2-36343-167-7, 1Vol, 4 p.Conference Paper

Maximiser la part du pâturage dans l'alimentation des ovins: intérêt pour l'autonomie alimentaire, l'environnement et la qualité des produits = Maximizing the share of grazing in the feeding of sheep: advantages for feed self-sufficiency, for the environment, and for the quality of the productsPOTTIER, E; TOURNADRE, H; BENOIT, M et al.Fourrages (Versailles). 2009, Num 199, pp 349-371, issn 0429-2766, 23 p.Conference Paper

Traçabilite de l'alimentation a base de fourrages par l'empreinte des carotenoïdes, des terpenes et de la spir chez les jeunes bovinsSERRANO, E; CORNU, A; ANDUEZA, D et al.Viandes et produits carnés (Aubière). 2006, pp 225-226, issn 0241-0389, 2 p., HSConference Paper

Traçabilité de l'alimentation des herbivores à partir de la composition de leurs produits et tissus = Diet authentication in herbivores using meat, milk and animal tissues compositionPRACHE, S; MARTIN, B; NOZIERE, P et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2006, pp 175-182, issn 1279-6530, isbn 2-84148-250-2, 1Vol, 8 p.Conference Paper

Développement d'un modèle multi-agents spatialisé d'un troupeau de ruminants pâturant une prairie hétérogène = Development of a spatial multi-agent model of a herd of ruminants grazing an heterogeneous grasslandBAUMONT, R; DUMONT, B; PETIT, M et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2002, pp 69-72, issn 1279-6530, isbn 2-84148-045-3, 4 p.Conference Paper

Foraging behaviour and diet selection in domestic herbivoresPRACHE, S; GORDON, L. J; ROOK, A. J et al.Annales de zootechnie. 1998, Vol 47, Num 5-6, pp 335-345, issn 0003-424XConference Paper

Prediction of lamb meat fatty acid composition using near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS)GUY, F; PRACHE, S; THOMAS, A et al.Food chemistry. 2011, Vol 127, Num 3, pp 1280-1286, issn 0308-8146, 7 p.Article

Comprendre le comportement alimentaire des herbivores au pâturage : intérêts pour l'élevage et l'environnement = The benefits of understanding the grazing behaviour of herbivores for the management of livestock and for the environmentGINANE, C; DUMONT, B; BAUMONT, R et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2008, Vol 15, pp 315-322, issn 1279-6530, isbn 978-2-84148-580-2, 1Vol, 8 p.Conference Paper

Comparaison de deux méthodes spectrales pour tracer l'alimentation de vaches laitières à partir du lait = Comparison of two spectral methods for tracing diets of dairy cows via milkNOZIERE, P; CALDERON, F; MARTIN, B et al.Rencontres autour des recherches sur les ruminants. 2006, issn 1279-6530, isbn 2-84148-250-2, 1Vol, p. 192Conference Paper

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